za. jun 15th, 2024

In dit artikel staan allerlei creatieve hobby’s voor vrouwen op een rij. Hier vind je de leukste creatieve hobby’s om te doen. Dit artikel wordt steeds aangevuld. En psst.. als man mag je deze hobby’s natuurlijk ook doen!

Kleuren op nummer

Een relatief nieuwe hobby: kleuren op nummer. Het enige wat je moet aanschaffen is een kleurboek speciaal voor kleuren op nummer en potloden/stiften in verschillende tinten. Daarna kun je direct van start. Het is niet moeilijk, dus het kost je niet veel oefentijd.

In dit artikel lees je meer over kleuren op nummer. Daarin review ik een kleurboek van kleuren op nummer en laat ik je zien welke potloden je nodig hebt.

Handletteren

Leuke creatieve hobby voor vrouwen zijn bijvoorbeeld handletteren. Dit wordt veel gedaan. Je kunt vrij vlot beginnen en hoeft er niet heel veel voor aan te schaffen.

Handletteren is wel veel oefenen. Het kost relatief veel tijd, voordat je het goed onder de knie hebt. In dit artikel lees je wat je precies nodig hebt en hoe je kunt leren handletteren.

Knutselen met papier

Terug naar vroeger toen je op school zat en de leukste creaties op papier maakte. Ook nu kan dat nog steeds! Op Pinterest vind je de leukste creaties en ideeën rondom knutselen met papier. Ook op de Elsarblog vond ik erg leuke creaties met papier!

Maak een DIY

Als je creatief bent is het altijd leuk om eens te kijken naar een DIY. Een DIY kan je creativiteit stimuleren en soms kun je zelfs hele nuttige, praktische dingen maken.

Wat je nodig hebt verschilt vaak per DIY en de kosten hangen af van wat je maakt.

Breien en haken: de nieuwe moderne creatieve hobby voor vrouwen

Ze zijn terug van weg geweest deze creatieve hobby’s. Zelf ben ik een tijdje terug begonnen met haken en ik merkte dat je eigenlijk hele leuke creaties kunt maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld een hele grote Mandala en ben ik begonnen aan een vest. Een leuke creatieve manier om dus bijvoorbeeld kleding, dekens, knuffels etc. te komen. Voor het wol van mijn vest betaalde ik ongeveer €9 en dus had ik mijn vest voor €9. Dan reken ik natuurlijk de hakuren niet mee, want dat waren er nogal veel.

Als je voor het eerst gaat haken of breien kost het je veel tijd om dit te leren. Ik schafte de haakbijbel aan om verschillende steken te leren en keek ik veel filmpjes op YouTube of in een Facebookgroep. Gaandeweg leerde ik haken en breien. Voor leuke creaties en patronen kun je terecht bij de Facebookgroep haken en haak patronen waarin in de leukste creaties gedeeld worden en de leukste patronen met elkaar uitgewisseld worden. Wat je verder nodig hebt voor het haken is natuurlijk wol en haaknaalden of breipennen.

Borduren

Ook helemaal terug van weggeweest: borduren. Hartstikke leuk en helemaal niet oubollig. Zo zie ik bijvoorbeeld de leukste geboorte borduursels voorbij komen. In het artikel van Mademoisellesaar staat precies hoe je kunt beginnen met borduren.

Diamont painting: populaire creatieve hobby

diamond painting volwassenen

Een tijdje terug ben ik begonnen met Diamont Painting. Dit is eigenlijk het leggen van een schilderij of foto met hele kleine diamantjes. Denk een beetje aan pixeling. Het is een precies werkje en vergt veel concentratie, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Zo maakte ik zelf bijvoorbeeld deze olifant. Ik deed er ongeveer twee maanden over, maar ik ben er nog steeds erg blij ben. Bekijk hier de tien mooiste diamond paintings én drie voorbeelden van een diamond painting!

Op Internet zijn verschillende aanbieders en je kunt zelfs je eigen foto laten drukken. Zelf ben ik geen fan van Aliexpress verkopers, omdat je graag van te voren wilt zien hoe je eigen foto wordt. Wat namelijk erg belangrijk is, is dat je je foto niet te klein laat drukken. Over het algemeen geldt: hoe groter, hoe meer detail en dus hoe mooier.

Schrijf een verhaal

Een verhaal schrijven is erg creatief. Je kunt een kort verhaal schrijven, maar ook een heel boek. Het is maar net wat je ambitie is. Inspiratie nodig voor je plot? In dit artikel help ik je met het bedenken van je onderwerp, zodat jij je eerste zinnen zo op papier zet!

Bullet journal

Ik denk dat dit inmiddels wel een hele bekende hobby is: Bullet Journallen. Het is eigenlijk een DIY agenda, maar het wordt voor zoveel meer gebruikt. De mooiste creaties zie je voorbij komen. De meeste Bullet Journals staan vol met prachtige creaties gemaakt d.m.v handletteren, maar dit hoeft helemaal niet. Ik kan zelf bijvoorbeeld redelijk handletteren, maar mijn Bullet Journal staat echt niet op elke pagina vol met de mooiste creaties. Op de blog van Lifebyjess krijg je meer informatie over het starten met een bullet journal.

Pixeling: een populaire creatieve hobby voor vrouwen

Pixeling lijkt wel een beetje op de hobby diamont painting. Ook hier werk je weer met pixels, maar deze pixels zijn veel groter. Ook hiermee kun je de mooiste creaties maken. Zo maak je bijvoorbeeld leuke schilderijen of sleutelhangers. Op de blog van Thuisleven.com vind je meer informatie over pixeling!

Dit waren voor nu alle creatieve hobby’s voor vrouwen. Dit artikel wordt continu aangevuld, dus er komen er steeds meer bij! Heb jij nog een leuke hobby die er nog niet bij staat? Laat het weten in een reactie!

Een artikel boordevol creatieve hobby voor vrouwen

Door Lisanne

Hi! Mijn naam is Lisanne en op deze website schrijf ik over allerlei creatieve en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Naast deze blog heb ik een bedrijf sinds 2020: Ownyourgoals. Ik houd van vakantie, vrijetijd en werk graag tijd- en plaats onafhankelijk. Mijn grootste droom is in het buitenland te kunnen wonen en werken wanneer ik dat wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *