za. jun 15th, 2024

Een tijdje terug bestelde ik het boek Kleuren op Nummer 3 van John Woodcock. Kleuren op nummer is sinds een tijdje inmens populair, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. In dit artikel review ik het boek en deel ik mijn mening!

Kleuren op nummer | wat is het?

Het principe lijkt mij wel duidelijk, maar ik zal het nog even benoemen. Het boek staat vol met kleurplaten, waarvan de vlakken gevuld zijn met een nummer. Aan het nummer is een kleur gekoppeld, welke in de legenda van elke kleurplaat te vinden is.

Het boek dat ik heb gekocht is nummer 3: vol met kleurplaten van skylines en beroemde gebouwen. Nummer 1 en 2 bevatten vooral dieren. Bij de reviews werd gesproken over onduidelijke nummers, daarover vertel ik verderop meer.

Kleuren op nummer, foto van de binnenkant

Zoals je hierboven ziet, kun je nog niet zien wat het gaat worden. Dat blijft dus een verrassing! Je afbeelding komt langzaam tevoorschijn tijdens het kleuren.

Tenzij… je vals speelt en achterin het boek gaat kijken. Daar staan alle afbeeldingen en als je even uittelt weet je welke je aan het maken bent. Dat vond ik persoonlijk jammer.

Wat heb je nodig?

Naast het kleurboek zelf heb je natuurlijk verschillende kleuren nodig in verschillende tinten. De kleuren liggen vaak dicht bij elkaar, dus 1 groen potlood is niet genoeg. Denk eerder aan 3 tot 4 tinten groen.

Achterop het boek staat dat je met allerlei verschillende materialen aan de slag kunt, maar mijn ervaring is dat stiften helaas doordrukken op de kleurplaat erachter. Het papier is welliswaar dik en de pagina’s zijn enkelzijdig afgedrukt, maar dit houdt niet alles tegen:

Kleuren op nummer

Je kunt natuurlijk wel een stukje karton of iets dergelijks tussen de bladzijden leggen, dan komt het in ieder geval niet op de pagina erachter.

Als je met potlood dik genoeg kleurt zie je het nummer in het vakje niet meer, dat is positief!

Kleuren op nummer

Onduidelijk?

Verschillende reviews gaven aan dat de nummers onduidelijk zouden zijn. Dat vind ik niet. Wel vind ik de vakjes klein en het kleuren een echt precisie werkje. Ik vind dat zelf niet vervelend, maar ik kan mij voorstellen dat sommige mensen het turen als ‘onduidelijk’ bestempelen of het niet fijn vinden.

Kleuren op nummer of kleurboek voor volwassenen?

Het voordeel van kleur op nummer is dat je niet meer hoeft na te denken wat je welke kleur geeft, nadeel is dat je eigen creativiteit minder tot zijn recht komt. Als je graag wilt nadenken over kleuren, dan is een kleurboek voor volwassenen misschien meer je ding!

Verder heb je dus een uitgebreide collectie aan kleuren nodig voor het kleuren op nummer.

Waar te koop?

Dit kleuren op nummer boek koop je o.a. bij bol.com voor 9,99.

Ben je op zoek naar meer creatieve hobby’s? Raadpleeg eens mijn verzamelartikel waar je nog meer creatieve hobby’s voor vrouwen vindt!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Koop je via mijn link, dan verdien ik daar een paar cent aan. Lees hier meer.

Door Lisanne

Hi! Mijn naam is Lisanne en op deze website schrijf ik over allerlei creatieve en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Naast deze blog heb ik een bedrijf sinds 2020: Ownyourgoals. Ik houd van vakantie, vrijetijd en werk graag tijd- en plaats onafhankelijk. Mijn grootste droom is in het buitenland te kunnen wonen en werken wanneer ik dat wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *