za. jun 15th, 2024

We willen het allemaal wel: geld verdienen met enquetes. Gewoon vanaf de bank. Een klein Google rondje levert je dan ook talloze beloften en aanbieders op. Maar is het allemaal wel zo betrouwbaar? En hoeveel verdient het nu echt? Ik vulde twee maanden enquêtes in en zocht het voor je uit!

Geld verdienen met enquetes: is het betrouwbaar?

Allereerst: de betrouwbaarheid. Want laten we eerlijk zijn: het klinkt wel een beetje to good to be true toch?

Mijn zoektocht begon op internet. Hier vond ik enorm veel aanbieders waar ik mij bij aan zou kunnen melden. Euroclix, Attapol, Euroquestions, Opinieland…. Teveel om hier op te noemen. Ik zag door de bomen het bos niet meer en besloot daarom een aantal inspirerende Instagram accounts te volgen en eens te kijken welke platformen zij gebruiken en aanraden.

Wat al snel bleek, is dat je heel goed moet kijken naar de uitbetaalmogelijkheden. Zo zijn er platformen die enkel uitkeren in cadeaubonnen, maar ook platformen die enkel uitkeren bij een extreem hoog puntenaantal dat je met geen mogelijkheid zou kunnen behalen. Of je moet twee jaar willen wachten om je verdiende geld uit te laten keren. Kortom: filter tijdens je zoektocht eerst op de uitbetaalmogelijkheden en een mogelijke uitbetaaldrempel.

Uitkeren op je Paypal account

De meeste aanbieders storten of direct op je bankrekening (vooral Nederlandse aanbieders) of keren uit via Paypal. Dat betekent dat je dus een gratis Paypal rekening nodig hebt, om je verdiensten te kunnen ontvangen. Vanaf je Paypal account kan je het vervolgens zelf kosteloos overmaken naar je eigen rekening. Een kleine omweg dus, maar prima te doen.

Blijf weg bij aanbieders die je honderden euro’s per maand beloven

Het tweede punt waar ik snel mee geconfronteerd werd is misschien een beetje een open deur: Blijf weg bij aanbieders met grote beloftes! Deze aanbieders kunnen hun beloften 9 van de 10 keer niet waarmaken: er komen te weinig enquêtes online, je kunt niet elke enquête invullen omdat je niet in de doelgroep past die gezocht wordt (hierover later meer) en je zal voor honderden euro’s per maand zo’n 250 enquêtes per week moeten invullen.

Enquetes invullen: mijn ervaring

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd voor mijn ervaring. Want het is niet allemaal zo negatief als dat ik hierboven heb beschreven. Zolang je maar de juiste verwachtingen hebt. Er zijn namelijk een aantal goede platformen te vinden die goed werken én netjes uitbetalen. Je verdient er alleen geen honderden euro’s mee.

Wat verdien je met enquetes invullen?

Verwachtingen dus. Wat is realistisch? Wat kan je echt verdienen?

Ik ben eind november begonnen met het invullen van enquetes op een aantal platformen:

Attapoll

Ik begin direct met mijn favoriete en bestverdiende platform. Attapoll is een app die je op je telefoon kan downloaden. Vervolgens meld je je aan en vul je een aantal startvragen in. Aan de hand daarvan leert Attapoll je kennen en kunnen ze jou zoveel mogelijk enquêtes voorschotelen die bij jou passen.

Je moet er wel rekening mee houden dat je soms afgewezen wordt na een aantal vragen. Ik lees op internet dat sommige mensen daar erg boos om kunnen worden. Ik denk zelf dat het handig is om dit in je achterhoofd te houden en je hierop in te stellen. Bedrijven leveren onderzoeken en enquêtes aan aan Attapoll en zijn voor hun onderzoek geïnteresseerd in een bepaalde doelgroep. Soms val je in deze doelgroep. Soms niet.

Bij Attapoll komen er echter onwijs veel enquêtes binnen per dag. Als je wilt kan je wel 3 keer per dag een moment pakken om enquêtes in te vullen. De eerste maand begon ik dan ook heel enthousiast en dat leverde mij een mooi bedrag van 43,32 euro op! Deze maand is de nieuwigheid eraf en heb ik halverwege de maand een bedrag van 13,62 in mijn potje staan. Maar… als ik meer tijd vrij had gemaakt, dan had ik zeker meer kunnen verdienen.

Kortom: uit het onderstaande rijtje is Attapoll degene die het meest verdient. Klik hier om je aan te melden bij Attapoll*

Verdiensten na 1 maand: 43,42
Beloning per enquête: tussen de 0,10 en 1 euro (met uitschieters naar 2,56 euro).

Euroclix

Een andere favoriet van mij is Euroclix. Euroclix is een beetje een kruising tussen een cashback site én een enquête site. Je kan hier namelijk ook cashback verdienen wat ervoor zorgt dat je nog sneller de uitbetalingsdrempel van 10 euro behaalt.

Bij Euroclix verdien je in de vorm van punten. Elke enquête is 50 tot 150 clix waard (afhankelijk van de lengte). Bij 1000 clix kan je 10 euro uit laten betalen. Dit bedrag wordt gewoon op je rekening gestort. Als je een beetje rekent verdien je dus gemiddeld een euro per enquête. Euroclix verdient dus hartstikke goed.

Daarnaast wordt doorsparen beloond. Bij 2000 clix krijg je bijvoorbeeld 25 euro in plaats van 10 euro enz. In dit geval loont het dus om niet steeds geld uit te keren (tenzij je het nodig hebt). Je geld groei namelijk meer als je het bij Euroclix laat staan, dan dat het doet met de spaarrente op je bankrekening.

Overzicht clix euroclix verdiende geld met enquetes

Het jammere van Euroclix is echter dat er veel minder enquêtes online komen. Soms twee op een dag en soms een paar dagen niets. Maar gebruik je, net als ik, Euroclix ook voor cashback, dan heb je heel snel een mooi bedrag bij elkaar. Lijkt jou dit ook wat? Meld je dan direct aan voor Euroclix*

Verdiensten eerste maand: Ik heb 70 euro laten uitbetalen, maar daar zat ook cashback bij. Ga uit van ongeveer 25 euro aan geld dat ik verdiende met het invullen van enquetes.

Euroquestions

De naam zegt het al: je verdiend hier altijd een euro per vragenlijst. Dat is voor het invullen van enquêtes echt onwijs veel! Dit platform hanteert een uitbetalingsdrempel van 5 euro. Ik krijg per maand ongeveer 5-10 vragenlijsten. Het geld wordt elke maand automatisch uitbetaald op je bankrekening.

Verdiensten eerste maand: 6 euro.

PanelWizard / Factsnapp

Deze twee apps voor op je telefoon zijn van dezelfde aanbieder. Je meld je aan en vult een aantal kennismakingsvragen in. Vervolgens krijg je één keer in de zoveel tijd een pop-up of mail met de melding dat er een vragenlijst klaar staat. Ik raad je aan de pop-ups wel aan te zetten, want deze onderzoeken gaan snel. Reageer je pas twee dagen later, dan zijn ze vaak al verlopen of zijn er voldoende respondenten geweest.

De vragenlijsten verdienen 10 cent per vraag. Het bedrag dat je kan verdienen kan dus behoorlijk oplopen. PanelWizard en Factsnapp keren twee keer per jaar automatisch uit op je rekeningnummer en hanteren geen drempel.

Wil je je ook aanmelden bij deze twee aanbieders? Gebruik dan mijn onderstaande link. Je ontvangt dan direct 1 euro bonus (en ik ook)! Dat is leuk meegenomen!

Meld je hier aan voor FactSnapp en meld je hier aan voor PanelWizard

Verdiensten maand 1 (nog niet uitgekeerd): 1,60 euro (PanelWizard), 3,30 euro (FactSnapp).

Totale verdiensten na één maand

Na één maand ben ik zeker niet ontevreden. Het is echter wel een kwestie van je verwachtingen bijstellen en voorbij de gedachte ‘Ik ga niet zoveel moeite voor een euro doen’ gaan. Dat is namelijk waar veel mensen vaak op stuk lopen. Ze overzien niet dat al die kleine bedragen aan het eind van de maand een mooi bedrag kunnen worden.

Zie het als een leuk zakcentje voor leuke dingen of, als je het geld echt nodig hebt, als een aanvulling. In totaal heb ik in de eerste maand 79,32 bij elkaar gesprokkeld. Daar kan ik een week boodschappen van doen (en als ik goed oplet misschien wel twee). Alle kleine beetjes helpen en ook al die 43 cent vragenlijsten vormen samen een mooi bedrag.

Naast geld verdienen met enquetes zijn er ook andere mooie manier om extra geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan shoppen met cashback. Hierover zal ik binnenkort een blog schrijven.

*Deze linkjes zijn affiliatelinks. Dat betekent dat ik een klein bedrag krijg wanneer jij je aanmeld via mijn link. Het kost jou verder niets en je helpt mij hiermee om deze blog gratis te houden.

Door Lisanne

Hi! Mijn naam is Lisanne en op deze website schrijf ik over allerlei creatieve en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Naast deze blog heb ik een bedrijf sinds 2020: Ownyourgoals. Ik houd van vakantie, vrijetijd en werk graag tijd- en plaats onafhankelijk. Mijn grootste droom is in het buitenland te kunnen wonen en werken wanneer ik dat wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *