di. mei 21st, 2024
massage geven aan partner

We kennen het bijna allemaal wel: Je wilt je partner verwennen met een massage, maar waar begin je? Welke massageolie kies je en wat moet je verder klaarleggen? Geen paniek na het lezen van dit artikel heb jij alle tips en tricks om ervoor te zorgen dat je dé perfecte massage kan geven aan je partner.

Waar is een massage goed voor?

Naast dat een massage ontzettend fijn is, heeft het voor je gezondheid ook heel veel voordelen. Je ontspant letterlijk je lichaam. Spieren ontspannen zich, er worden hormonen aangemaakt en je lichaam gaat in herstelmodus. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd en ervaren veel mensen dat ze beter kunnen slapen, zich weer fitter voelen of juist even alles hebben kunnen loslaten. Alle reden dus om je partner te verwennen met een massage.

Meer weten? In dit artikel zocht Lisanne alle gezondheidsvoordelen van een massage voor je uit.

Massage geven voor beginners

Voor een goede massage kun je natuurlijk naar een specialist, maar een massage thuis is toch net wat rustiger en fijner. Hieronder een aantal basistips om als beginner ook een fijne massage te kunnen geven. Begin met een rugmassage. Dit is vaak de makkelijkste manier. Begin op de boven- of onderrug en richt je steeds op één specifiek gedeelte.

  • Begin je op een specifieke plek zorg dan voor ronde bewegingen en oefen in het begin weinig druk uit. Zo kan je afhankelijk van wat goed voelt steeds meer druk uitoefenen. Daarnaast houd je het zelf ook veel langer vol. Je wilt natuurlijk geen kramp in je handen!
  • Wil je wat meer de hele rug doen, maak dan lange bewegingen.
  • Zorg ervoor dat je nooit het contact met de huid verliest. Dus als je wilt verplaatsen naar een andere plek dan verplaats je hierheen met je handen. Je trekt niet je handen van de huid af om ze vervolgens weer ergens anders te plaatsen.
  • Delen die niet gemasseerd worden kun je afdekken met bijvoorbeeld een handdoek. Daardoor koelt je partner niet af en blijft hij/zij ontspannen.

Hoe kan je een goede massage geven aan je partner?

Het belangrijkste om te onthouden is: je doet dit voor een ander. Kijk dus goed naar de lichaamstaal van je partner. Hieraan zal je heel snel merken of iets wel of juist niet fijn is. Als je hier op let heb je al een goede basis voor een massage. Daarnaast kan je altijd vragen waar je partner behoefte aan heeft. Is het juist een stevige massage of meer een rustige massage? Door in te spelen op de situatie zal je voor jullie twee een perfecte massage creëren. Of het nu een massage is voor in de boeken speelt dan even geen rol. Voor jullie was het een goede massage en dat is het belangrijkste.

Om je op weg te helpen heb ik een tutorial voor je opgezocht. In deze video worden verschillende massagetechnieken uitgelegd én kun je heel veel inspiratie op doen.

Tips voor het geven van een romantische massage aan je partner

Wanneer je een massage geeft, gaat het niet alleen om de massage zelf. De bewegingen maken op het gebied van een romantische massage niet eens zoveel uit. Zolang je de tips hierboven toepast kom je al een heel eind. Maar er zijn natuurlijk nog een paar belangrijke dingen die de setting en romantiek kunnen maken of breken.

  1. Zet bijvoorbeeld de verwarming even aan. Zo is het niet te koud in de ruimte en kan je veel beter ontspannen.
  2. Kaarsen helpen om het knus te maken en bevorderen de romantiek
  3. Dim de verlichting, zodat iemand extra gelukshormonen kan aanmaken. Niemand kan zich ontspannen onder TL verlichting….
  4. Gebruik een afspeellijst van Spotify en zet heerlijk rustige muziek op. Een aanrader is deze:

Tools voor een fijne massage

Naast de muziek en een warme ruimte kan het handig zijn om de juiste tools te gebruiken. Begin bijvoorbeeld met een goede en fijne massageolie. Één die goed wrijft, maar daarnaast ook lekker ruikt. Om ongemakken te voorkomen, kun je het beste eentje gebruiken die hypoallergeen is. Tenzij je natuurlijk zeker weet dat jouw partner nergens allergisch voor is. Ken je je partner al goed dan weet je vaak wel wat hij/zij lekker vindt en waar hij/zij tegen kan.

2 iets minder bekende tools zijn massagewas én een massagebar.

Dat brengt mij gelijk bij de volgende tool want naast een goede massage olie zijn er ook nog vele tools die je kan gebruiken voor de massage. Zoals een massage bol die je over de spieren heen rolt en als geluid niet heel veel uitmaakt dan kan je ook een massage gun gebruiken. Die laatste is wellicht wel iets minder romantisch.

De laatste, maar niet onbelangrijke tip… 😉

Dan nog even een laatste tip van flip: Wil je na het geven van de massage de romantische avond voortzetten? Dan is het handig om te controleren of de massageolie die je gebruikt geschikt is voor erogene zones. Niet iedere massageolie is hier namelijk geschikt voor. Iets waar je liever niet op het moment zelf achter komt.

Het enige wat nu nog rest is een fijn moment in te plannen met je partner of hem of haar te verrassen ;).