di. mei 21st, 2024
Natuurlijke handgemaakte zeep van La Rhodé Skin Devoted

De natuurlijke handgemaakte zeep(blokken) zijn weer terug van weggeweest. Steeds vaker zie ik ze voorbij komen en yes, daar ben ik blij mee! Deze zeepblokken zijn namelijk zonder SLS, SLES, parabenen, siliconen en andere ingrediënten die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor onze huid en we vroeger ook niet nodig hadden. Terug naar de basis dus! In dit artikel zet ik de 4 voordelen van natuurlijke zeepblokken voor je op een rij. Zowel voor je huid als voor je portemonnee.

De voordelen van natuurlijke (handgemaakte) zeep op een rij

  1. Met een natuurlijk zeepblok bespaar je op jaarbasis heel veel geld.
  2. Natuurlijke zeep droogt je huid niet uit doordat deze zeepblokken zonder SLS en SLES zijn.
  3. Je huid is veel minder snel geïrriteerd door de afwezigheid van agressieve allergenen.
  4. Je verbruikt veel minder plastic
natuurlijke zeep blok la rhodé skin devoted

Bespaar jezelf heel veel geld met een natuurlijk zeepblok

Heb je er eens bij stil gestaan hoeveel zeep je ongemerkt door je doucheputje spoelt? Of dat vloeibare zeep voor het grootste gedeelte uit water bestaat? Zo’n grote fles lijkt dus heel wat, maar in werkelijkheid kun je er helemaal niet zo lang mee.

Met een natuurlijk zeepblok kun je beter doseren. Je maakt je zeepblok even nat en wrijft het blok daarna tussen je handpalmen totdat het begint te schuimen. Vervolgens leg je het blok weg en kun je de zeep over je lichaam verspreiden. Hierdoor voorkom je dat de helft door je douchepuntje spoelt of dat je ongemerkt teveel uit een fles knijpt.

Gemiddeld staat 1 zeepblok gelijk aan zo’n 3 tot 4 flessen douchegel. Een natuurlijk zeepblok kost zo’n 8-15 euro, dus reken je voordeel maar uit!

Natuurlijke zeep = zonder SLS en SLES en droogt je huid daardoor NIET uit

In de meeste zeep die je in de winkel kunt kopen zit SLS of SLES verwerkt. Dit is een sulfaat dat zeer (agressief) reinigend werkt en al het vocht uit je huid trekt. Het gevolg is dat je huid trekt na het douchen en dat je al snel een crème of lotion nodig hebt om de vochtbalans weer te herstellen.

Deze sulfaten zijn vrij recent (nog geen 100 jaar geleden) door de industrie toegevoegd in zeepproducten. Heel slim, want een consument is al snel geneigd om ook een lotion te kopen.

Word je wel schoon als een zeep niet schuimt?

Naast een agressieve en vochtontrekkende reiniging zorgen SLS en SLES voor het schuimende effect in onze doucheproducten. In de loop der jaren zijn we allemaal verslaafd geraakt uit het schuim. Schuimt een product niet? Dan vinden we het minder fijn of hebben we het idee dat we niet goed schoon worden. En dat is een misvatting, want de zepen van de afgelopen duizenden jaren bevatten ook geen SLS en SLES. Daarnaast kan een natuurlijk zeepblok ook gewoon schuimen. Ik gebruik zelf een natuurlijk zeepblok van La Rhòde Skin Devoted en deze schuimen absoluut.

Natuurlijke handgemaakte zeep van La Rhodé Skin Devoted

Een natuurlijk zeepblok bevat geen allergenen, schadelijke stoffen en microplastic

Wist je dat jouw huid net als een spons werkt? En dat 60% van wat je op je huid smeert in je bloedbaan komt?

Nu je dit weet bedenk je je wel twee keer. De meeste zeep in de winkel bevat namelijk allerlei chemische stoffen en allergenen. En die wil je echt niet in je bloedbaan hebben. Evenals microplastic. Ook dit zit in veel zepen in de winkel. Toen ik dit ontdekte heb ik snel alle chemische zeep de deur uit gedaan.

Een natuurlijk zeepblok komt zonder plastic

De meeste winkels en webshops die natuurlijke zeepblokken verkopen willen het plastic probleem in de wereld verhelpen. Ze verpakken en versturen hun pakketten het liefste zo milieuvriendelijk.

Daarnaast hebben ze erg hun best gedaan om een zeepblok te produceren zonder microplastic. Een beetje zonde natuurlijk als ze dan wel een plastic verpakking om je zeep doen.

Overstappen op natuurlijke handgemaakte zeep(blokken)

Genoeg redenen dus om per direct over te stappen op een natuurlijk zeepblok. Je huid en lichaam zijn je dankbaar! Zelf gebruik ik naar volle tevredenheid de zepen van La Rhòde. Deze zepen worden met de hand gemaakt, ruiken heerlijk, schuimen lekker en verzorgen mijn huid als nooit te voren.

Door Lisanne

Hi! Mijn naam is Lisanne en op deze website schrijf ik over allerlei creatieve en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Naast deze blog heb ik een bedrijf sinds 2020: Ownyourgoals. Ik houd van vakantie, vrijetijd en werk graag tijd- en plaats onafhankelijk. Mijn grootste droom is in het buitenland te kunnen wonen en werken wanneer ik dat wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *