di. mei 21st, 2024
Shampoo bar gebruiken: shampoo bar kokos en jasmijn op de foto.

Je hebt ze misschien al eens voorbij zien komen: de shampoo bars. Ze worden de afgelopen tijd steeds populairder en er wordt steeds meer mee geadverteerd. Natuurlijke shampoo bars zijn goed voor je haar, gaan verspilling tegen en zijn héél fijn (ik spreek uit ervaring) voor je portemonnee. Twijfel jij nog en wil je weten waarom je een shampoo bar zou willen gebruiken? Lees dan snel verder!

Een shampoo bar is beter voor je haar

De meeste shampoo bars zijn veel beter voor je haar. Net als natuurlijke zeepblokken bevatten ze geen SLS, parabenen en uitdrogende alcohol. Daardoor droogt je haar niet uit en maakt je haar als tegenreactie minder vet aan. Je haar blijft langer mooi, oogt gezonder en wordt minder snel vet. Besluit je de shampoo bar een kans te geven? Houd er dan wel rekening mee dat je haar een gewenningsperiode in gaat. Je haar is hoogstwaarschijnlijk gewend geraakt aan de chemische producten dien in shampoos zitten. De eerste 2 weken is het dus heel normaal dat je haar juist wat sneller vet wordt en of wat doffer oogt. Schrik hier niet van! Je haar is zichzelf aan het herstellen!

Bespaar geld met een shampoo bar

Een shampoo bar is veel compacter. Dit komt doordat alles is samengeperst en de bar geen water meer bevat. In de welbekende shampoo flessen zit heel veel water ter opvulling. De fles lijkt dus groter, maar eigenlijk is het daadwerkelijke shampoo product veel en veel minder. Afhankelijk van je haar lengte kun je zo’n 15-20 wasbeurten met een traditionele shampoofles. Een shampoo bar kun je zo’n 80 wasbeurten gebruiken. Laten we dus zeggen dat je ongeveer 6 flessen shampoo kunt vervangen met 1 shampoo bar (á 8,95). Reken maar uit je winst!

De dikte van een nieuwe shampoo bar

Minder verspilling en plastic

In de vorige alinea schreef ik al dat je ongeveer 6 flessen shampoo kunt vervangen met 1 shampoo bar. Dat betekent dus ook dat je veel minder plastic verbruikt en daarmee ook een steentje bijdraagt aan het milieu. Daarnaast kun je met een shampoo bar je hoeveel shampoo veel beter doseren. Bij vloeibare shampoo spoel je enorm veel werkzame stoffen regelrecht het doucheputje weer in. Super zonde!

Minder troep in je badkamer

Dit vind ik persoonlijk een hele fijne! Voordat ik shampoo bars en natuurlijke zeepblokken gebruikte had ik zoveel troep in mijn badkamer staan. Overal was een fles voor. En die flessen moesten uiteindelijk ook in de afvalcontainer. Het plankje in mijn douchehoek is nu zo goed als leeg. En is de shampoo bar op? Dan is hij gewoon weg. Ik zit niet met restafval.

Meest gestelde vraag over shampoo bars:

Schuimt een shampoo bar goed?

Hoewel het schuimende effect iets is wat door de fabrieken slim bedacht is en eigenlijk dus helemaal niet nodig is om je haar goed te kunnen wassen, snap ik wel dat het graag wilt. Schuim geeft een schoon gevoel en ik kan de shampoo voor mijn gevoel ook beter verdelen over mijn haar. Daarom gebruik ik al een hele tijd deze shampoo bars. Deze schuimen onwijs goed, maar zijn toch natuurlijk en goed voor mijn haar.

Shampoo bars zijn wat mij betreft dus alles waard! Je moet ze wel even de kans geven en een periode wennen, maar daarna wil je niets anders meer. Naast natuurlijke shampoo bars gebruik ik ook natuurlijke zeepblokken. Lees hier meer over deze zeepblokken en de voordelen.

Door Lisanne

Hi! Mijn naam is Lisanne en op deze website schrijf ik over allerlei creatieve en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Naast deze blog heb ik een bedrijf sinds 2020: Ownyourgoals. Ik houd van vakantie, vrijetijd en werk graag tijd- en plaats onafhankelijk. Mijn grootste droom is in het buitenland te kunnen wonen en werken wanneer ik dat wil.